Избрани Новини

Ученици от Разлог засвидетелстваха уважението си към майката Земя с "Ден на отворените врати"

Петокласниците от ОУ „Никола Парапунов” град Разлог с класни ръководители г-жа Джупанова, г-жа Рачева и г-жа Панкова отбелязаха инициативата „Ден на отворените врати”.

Редакционният екип, сформиран от ученици с изявени художествени заложби, направи брошура, в която са записани „малките” неща, които всеки от нас трябва да прави, за да засвидетелства уважението си към „майката” Земя. Тези брошури бяха раздавани на учениците и  учителите в училището, както и на граждани в центъра на града.
В редица табла бяха изнесени любопитни факти и екологични проблеми, засягащи околната среда.

Радиопредаването, подготвено от друг екип ученици, включваше информация за честванията на този ден по света и интересен въпрос към всички слушатели. Финалът на инициативата беше състезанието „Умни и бързи”, проведен в градското читалище. 18-те участници, разпределени в 3 отбора, се състезаваха в 6 кръга. Много емоции съпровождаха отговорите на въпросите от различните учебни дисциплини, колелото на късмета, попълването на кръстословиците, сглобяването на електронните пъзели и музикалните изпълнения.

Петокласниците останаха доволни от отличното си представяне в състезанието, а най-щастливи бяха техните учители, родители и съученици.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов