Избрани Новини

Полицаи върнаха портфейл с огромна сума на гастербайтерка

"Изразявам своята възхита, почит и безкрайна благодарност към автопатрулните полицаи от РУП - Кюстендил, Иван Георгиев и Димитър Янков, които се погрижиха да ми бъде върнат изгубеният от мен портфейл с голяма сума пари в лева и чужда валута, се казва в благодарствено писмо на Роза Зашева до началника на РУП – Кюстендил.

Зашева е нашенка, която живее и работи в Австрия. По време на отпуската си в родния си град е загубила портфейла си. Той е бил намерен от петокласничката Виктория Нешева от 6 ОУ. Детето и майката са предали намереното в полицията с очакването собственикът да бъде открит. В портфейла не е имало документи, които да насочват към притежателя на голямата сума пари освен касова бележка от местно кафене...

Двамата полицаи са събрали данни за предполагаемия собственик, когато й съобщили за щастливата развръзка, тя била на гости при роднини в кюстендилско село.

Роза Зашева днес дойде в РУП - Кюстендил лично да изрази както възхищението си от Виктория Нешева, така и да благодари на началника за поведението на служителите Георгиев и Янков, които са я открили и са осъществили процедурата по връщането на загубения портфейл.

Благодарната кюстендилка сподели още, че се е почувствала освен уважаван гражданин и защитена. “Ще нося със себе си чувството, че освен отговорни хора към работата си, те са и богати на човещина”, заключи жената.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов