Избрани Новини

Кметът на Дупница събира средства за неотложна операция на 17-годишен спортист

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев пое кампания по набирането на средства за наложителна операция на един от най-талантливите и успешни дупнишки спортисти.

Бронзовият медалист от европейското първенство по таекуондо-WTF Стефан Самарджиев получи сериозна травма на една от последните си международни прояви и след серията от изследвания се оказа, че хирургичната намеса е наложителна.

17-годишният талант от школата на “Гладиатор”, който е и неколкократен републикански шампион и спечелил немалко медали от международни прояви, гостува днес при Чимев.

Сумата е непосилна за семейството му, както и за клуба. Травмата го лиши от възможността да участва преди дни на олимпийската квалификация, като от набраните точки от състезания досега, само една победа щеше да го класира на най-големия форум на планетата.

“Представям си какво му е в душата на това момче да пропусне възможността да стане част от българските състезатели на олимпиада. Всички ние трябва да помагаме според възможностите си. Стефчо разнася славата на града и страната ни и в трудните моменти трябва да помагаме. Убеден съм, че необходимите средства ще ги съберем максимално бързо, защото дупничани винаги са откликвали и знам, че ценят тези, които са ни карали да се чувстваме горди", коментира градоначалникът.

Той призова жителите на общината да се включат в благотворителната кампания. "Нека помогнем, нека спасим кариерата на едно дупнишко момче, което да продължи да носи успехи на клуба си, Дупница и националния отбор на България”, заяви още Чимев, който се включи с лични средства в набирането на сумата и остава да се съберат още 3 000 лева.

 

Сметката на “Гладиатор” за набиране на средствата:

СК ПО ИБИ “ГЛАДИАТОР”

ЦКБ АД Клон Кюстендил

IBAN: BG61 CECB 9790 1004 4821 00



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов