Избрани Новини

Гранични полицаи на повикване за празниците

Всички гранични полицаи на ГКПП – Кулата – Промахон ще са на повикване

При необходимост ще бъдат извикани да застанат на трасето и да проверяват документите на пътниците. Гранични полицаи, които не са на смяна, ще празнуват, но ще имат едно наум.

Повече ще са служителите на Гранична полиция на този пункт на българо - гръцката граница, тъй като се очаква много повече нашенци да поемат към южната ни съседка в сравнение с потока за Великден, пише "Стандарт".

Традиционно от целия трафик за Гърция над 70% от автомобилите преминават през ГКПП – Кулата. Работещите там екипи ще бъдат увеличени.

В почивните дни ще бъдат отворени всички осем платна на граничния пункт – четири на изход и четири на вход. Гранични полицаи, които не са на смяна, ще празнуват на Великден, но ще имат едно наум. „Правим необходимата организация на нашата работа за празничните дни. Уточнени са всички детайли. Целта ни е да не допуснем задръствания на границата и да осигурим максимално бързо обработване на документите на пътуващите в двете посоки – към и от Гърция", казаха гранични полицаи.

Те увериха, че ще се справят със ситуацията и няма да има опашки от автомобили. От опита през последните години са наясно, че е възможно в даден момент да се струпат доста МПС-та с пътуващи в двете посоки туристи на границата. Затова вземаме всички необходими мерки, ще се справим с опашките, ако ги има, увериха гранични полицаи на ГКПП - Кулата.

За целта са направени специални графици за празничните дни. Ще има резерв от служители, които ще се притекат на помощ на работещите си колеги, ако това се наложи. Най-натоварено ще бъде в началото и в края на ваканцията.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов