Избрани Новини

ГЕРБ декларира, че ще води толерантна предизборна кампания

Партията подписа Споразумение за политическа почтеност и толерантност по време на кампанията за предстоящите избори за членове на Европейския парламент, инициирано от гражданско сдружение „ДНЕС“

ПП ГЕРБ декларира писмено уверението си към граждните, че ще води толерантна предизборна кампания за вота на 25 май. По инициатива на гражданско сдружение "ДНЕС" беше подписано Споразумение за политическа почтеност и толерантност по време на кампанията за предстоящите избори за членове на Европейския парламент.

Подписа си сложи лично Румяна Бъчварова - зам.-председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и член на Изпълнителната комисия. С това тя потвърди и основните принципи на партията за кампанията, която стартира официално в неделя - прозрачна и честна предизборна борба с визии и идеи в противодействие с практиките на "черен" пиар, компроматна война и очерняне на политическите опоненти, което цели единствено по-ниска избирателна активност.

"Ние заявихме първи, че ще провеждаме позитивна, съдържателна и информационна кампания, и уверявам всички партии, че такава кампания дава резултати. Водили сме винаги честна предизборна надпревара и сме били победители на всички избори“, заяви твърдо Румяна Бъчварова.

По думите й ПП ГЕРБ като първа политическа сила е длъжна да даде тон. Политикът изрази надежда, че този тон ще остане такъв и до края на кампанията. "Европейските избори са избори за България. Ние гласуваме за една обща листа, която ще представи страната ни в Европейския парламент", добави Бъчварова и призова партиите, които ще участват в изборите, да се обединят около една обща кауза - достойното представяне на България в Европейския съюз.

Тя потвърди заявката на ГЕРБ, че партията ще води градивна и открита предизборна кампания.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов