Избрани Новини

Мария Габриел, Андрей Новаков и Асим Адемов на среща с работници от Петрич и Гоце Делчев

"Строителството на автомагистрала „Струма” буксува и само ГЕРБ може да бъде гарант, че този важен обект ще стане факт”

С молебен за здраве и успех започна предизборната обиколка на кандидатите за евродепутати Мария Габриел, Андрей Новаков и Асим Адемов в Благоевградска област. В Петрич кандидатите за евродепутати на ГЕРБ, заедно с народните представители Даниела Савеклиева, Митко Захов и Георги Андонов се срещнаха с работещите в шивашки цех в село Ръждак.

„Европа е гаранция за по-високи доходи и достоен живот. ГЕРБ, като част от най-голямата партия в Европа- Европейската народна партия (ЕНП), с натрупания опит, може да даде по-голяма перспектива”, каза Мария Габриел пред работниците в шивашкото предприятие. В разговора си с тях г-жа Габриел посочи, че за да бъдат постигнати още по-добри резултати по отношение равенството на половете е нужна подкрепата и на мъжете. Канидатът за евродепутат подчерта и необходимостта от силна подкрепа за младите хора, които в пиринския край са активни участници в организираните от нея ученически конкурси.

Няма място за съмнение къде е нашето бъдеще. Европа е солидарният отговор на много от днешните предизвикателства. Трябва да се концентрираме върху основни неща като необходимостта от икономическа реформа за справедливи доходи, ръст на инвестициите, за да може държавата след това да се погрижи за социалния сектор. Силна България в Европа е тази, която е откровена със своите граждани, а не ги заблуждава с краткосрочни обещания, които ще имат дългосрочен негативен ефект”, заяви Мария Габриел.

Призовавам ви да излезете на 25 май и да гласувате, защото тези избори са много важни за България, от тях зависи бъдещото ни развитие. По време на управлението на ГЕРБ страната ни имаше силен глас в Европа, ползваше се с доверието на европейските партньори и средствата по европейските програми достигаха и до най-малките населени места. Сега сме поставени пред угрозата отново да се спрат европейските програми. И второто нещо, за което ви призовавам, е на 25 май да направите правилния избор, а той е №18 в бюлетината”, каза Асим Адемов. Кандидатът за евродепутат Андрей Новаков призова присъстващите да не остават безучастни, да повярват в младите хора и в Европа. „През последната година безработицата особено сред младите хора расте, а ни обещаваха повече работни места. Строителството на автомагистрала „Струма” буксува и само ГЕРБ може да бъде гарант, че този важен обект ще стане факт”, подчерта Андрей Новаков. Народният представител Даниела Савеклиева изрази мнение, че достойният труд на заетите в леката индустрия трябва да бъде оценен.

Предизборната обиколка на тримата кандидати за евродепутати продължи в Гоце Делчев, където се срещнаха с работещите от единственото в България предприятие за производство на ципове.

Както в Петрич, така и в Гоце Делчев, Мария Габриел благодари на хората за гласуваното преди пет години доверие и подчерта, че постигнатото от нея в Европейския парламент в областта на земеделието, визовата политика, равенството на половете, външната политика, е признание и за хората от пиринския регион.

„В следващия мандат на Европейския парламент ГЕРБ и ЕНП ще отстояваме необходимостта от икономически реформи, от подкрепа за малкия и средния бизнес, защото той е гръбнакът на икономиката. Увеличението на доходите чрез увеличение на дълга, който ще плащат децата ни, не е решението”, посочи Мария Габриел. Тя обясни, че е важно да се инвестира в предприемачеството и малките и средни предприятия, тъй като 80% от новите работни места се създават именно от тези предприятия. „Това е заложено и в програмата на ЕНП, част от която е ГЕРБ“, допълни Мария Габриел.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов