Избрани Новини

24 отбора се състезаваха за „Най-добра учебна компания“

Президентът Росен Плевнелиев награждава най-добрите

В Благоевград се проведе регионален панаир за учебни компании, който за първи път е част от националното състезание „Най-добра учебна компания“ 2014 г.

10 отбора се класираха за финалното състезание и ще имат възможността да представят проектите си на Младежкия бизнес форум “Изгряващи звезди“ в София през юни тази година. В надпреварата се включиха младежи от от Благоевград, Якоруда, Ботевград, гара Елин Пелин, Гоце Делчев, Пазарджик, Ракитово, Самоков, Сандански и София. Някои от идеите на младите предприемачи, които привлякоха вниманието на журито с иновативния подход и творческата си визия бяха пчелен кошер от пресована хартия, производство на шоколади с вкус на лимонов и ирландски ликьор, производство на винилови чанти от грамофонни плочи и шалове със символи на маите и древен Египет.

За втора поредна година се провеждат Панаири за учебни компании, като за първи път те са разделени в четири региона североизточен, северозападен, югоизточен и югозападен. Победителите в тези панаири ще представят своя регион за Джуниър Ачийвмънт България инициатива „Изгряващи звезди“, чиито патрон тази година ще бъде президентът на Република България Росен Плевнелиев. През уикенда се проведоха първите два регионални панаира в Пловдив и Плевен, а в понеделник във Варна бяха излъчени учебните компании победители на североизточен регион. Целта на панаирите е да даде възможност на учебните компании да демонстрират своите умения по продажби и маркетинг в конкурентна среда, като същевременно съумеят добре да защитят идеята си пред жури. „Чрез регионалните панаири за учебни компании даваме шанс на ученици и студенти от цялата страна да развиват иноватиното си мислене и да повишат икономическите си познания, с което насърчаваме предприемачеството от ранна възраст“ – заяви г-жа Милена Стойчева, Изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България. „Нямаме търпение да видим всички креативни и обещаващи идеи, събрани на едно място на форума „Изгряващи звезди“ през юни“ – добави още тя.

Националното състезание “Най-добра учебна компания на България” се провежда ежегодно в рамките на Младежки бизнес форум “Изгряващи звезди”. На търговското изложение учебни компании от цялата страна представят на специален щанд своите бизнес идеи и продукти, върху чието разработване и популяризиране са работили през цялата учебна година. Победителите се избират от жури, съставено от представители на бизнеса и публичните институции. След края на оценяването компаниите се награждават, а носителят на първа награда представлява България на европейското състезание JA-YE Company of the Year Competition.

Тази година форумът „Изгряващи звезди“ ще представи креативните и новаторски идеи на младите предприемачи на 6 юни под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев, а Европейските финали за учебната 2013 – 2014 г. ще се проведат между 22 и 25 юли в Талин, Естония.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)