Избрани Новини

В Струмяни подкрепиха 76 души с увреждания, 30 вече имат работа

Общинска администрация Струмяни организира на 29.04.2014 в залата на читалище„Будител” - с.Струмяни закриваща конференция по проект „Не сте сами”, финансиран по ОП„Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз, на която присъстваха кметът на община Струмяни Емил Илиев, зам. кметът и ръководител на проекта Димитрина Николова, потребители и асистенти, граждани и гости.
 По проекта Община Струмяни предостави почасови социални услуги в домашна среда за помощ в ежедневието и подкрепа за социално включване на лица от целевата група.
Бяха подпомогнати 76 лица с трайни увреждания с ограничения или невъзможност за самообслужване, включително и деца, както и възрастни хора с ограничения или невъзможност за самообслужване.
 По проекта бяха разкрити 30 нови работни места.
"С изключителна радост и гордост администрацията на община Струмяни днес приключва успешно още един голям проект: голям като идеи – в полза на самотните хора и хората със специфични потребности, каза в изявлението си кметът на община Струмяни Емил Илиев. -Голям като хуманност, заложена още в самото заглавие „НЕ СТЕ САМИ”. Една година 76 лица с трайни увреждания и възрастни хора от община Струмяни получиха грижа и почувстваха, че не са сами, благодарение на проекта и най-вече на хората, които неуморно работиха по него: 30 асистенти и организаторите на проекта. Създадохме работа, надежда, доброта, усилие.По този път –невинаги беше лесно, но трудното винаги е предизвикателство. Радвам се,че осъществихме един успешен и хуманен проект.Продължаваме напред!Надграждаме и обогатяваме социалната програма на община Струмяни, която в тежки икономически условия е особено важна за мен като кмет и за ръководството на общината. Защото когато е тежко, много по-тежко е на хората в неравностойно положение, на децата и възрастните. Затова –благодаря на всички, които обогатихте думата човечност, съпричастие,грижа и радост от грижата." - каза още кметът.
Общата цел на проекта е въвеждането на устойчив модел на социално предприятие за развитие на социалното предприемачество и социалната икономика и осигуряване на достоен живот за хора, които са в частична или пълна невъзможност за самообслужване чрез предоставяне на гъвкави почасови услуги в домашна среда.
 Този документ е създаден с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", съфинансирана от Европейски социален фонд. Цялата отговорност за съдържанието на документа се носи от община Струмяни и при никакви обстоятелства не може да се приема, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Договарящия орган.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)