Избрани Новини

Десетокласник надви десетки съученици в състезание по ИТ, донесе златен медал в ПМГ

Първо място и златен медал спечели Християн Япраков, ученик от 10а клас на ПМГ, в Четвърто издание на иновативното национално състезание по ИТ, информатика и визуални изкуства за ученици от 8 до 12 клас - "Аз мога-тук и сега" - 25 - 27 април 2014, гр. Девин, категория Front-End Developer.

Това е най-голямото и иновативно състезание в България, тази година с над 400 участници от 52 населени места, съобщават от учебното заведение.
Състезанието е разделено на 7 категории: „Компютърна презентация", „Видеоклипове", „Графичен дизайн", „Редизайн на уеб сайтове", „Фотография" (от 2012), „Програмиране" (от 2013) и „Frontend Development" (от 2014), в които се състезават участниците, като работят на място по задания, поставени от журито и обявени в състезателния ден.

Участниците в категория Front-End Developer нарязват/slice-ват начална страница (index) и една вътрешна страница (inside page) от PSD файлове, предоставени от журито. Процесът на нарязване на уеб сайта налага използването на актуалните към момента технологии HTML5, CSS3, Photoshop и други като изходния код трябва да бъде оптимизиран и валидиран по стандартите на World Wide Web Consortium - W3C.

"Аз мога – тук и сега" е насочено към всички ученици от 8 до 12 клас, които са с изявен интерес от една страна в областта на информационните технологии, а от друга притежават творчески заложби.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов