Избрани Новини

Македонският ансамбъл вдигна неврокопчани на крака, кметът на Скопие дойде с тях

В незабравим спектакъл се превърна концерта на Националния ансамбъл за народни песни и танци на Македония „Танец”, който се състоя вчера в Дома на културата в Гоце Делчев. Препълнената зала бе буквално взривена от емоциите, красотата, феерията и майсторството, които показаха професионалистите от ансамбъл „Танец”. Час и половина продължи спектакъла, в който участваха 50 музиканти, танцьори и певци.

През цялото време публиката бурно аплодирана прекрасните изпълнители, а след края на концерта мнозина споделиха, че са чакали да видят този уникален ансамбъл на сцената в Гоце Делчев от десетилетия и това е тяхна сбъдната мечта. Два биса, много цветя и поздравления, развълнувана и доволна публика, която аплодира дълго на крака професионалистите от ансамбъл „Танец”, е равносметката от концерта, който очаквано се превърна в едно от най-значимите културни събития в Гоце Делчев за годината.

Специални гости в залата бяха кметът на Скопие Коце Траяновски и кметът на Гоце Делчев Владимир Москов, както и общински съветници от Скопие и Гоце Делчев. По време на гостуването си в Гоце Делчев, танцьорите, певците и инструменталистите от ансамбъл „Танец” се срещнаха със самодейците от Неврокопския ансамбъл за народни песни и танци в Гоце Делчев, който е най-старият в България. Гостите от Македония присъстваха на репетиция на ансамбъла, където изгледаха част от програмата на местните самодейци. Директорът на ансамбъл „Танец” Зоран Джорлев оцени много високо Неврокопския ансамбъл и сподели задоволството си от факта, че ансамбълът, който е създаден през 1946 година в Гоце Делчев, е успял да се съхрани през годините и да достигне толкова високо ниво. Колективите на двата ансамбъла направиха съвместна емоционална среща, а ръководствата им обмениха идеи за бъдещо сътрудничество и заявиха намерението си за развиване в бъдеще на създадените между тях добри контакти.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов