Избрани Новини

Реакцията на Русия за Одеса закъснява

С наближаването на датата на евроизборите напрежението ще расте непрекъснато

"Събитията в Одеса са стечение на обстоятелствата и безхаберие. С наближаването на датата на евроизборите напрежението ще расте непрекъснато. И двете противостоящи страни са били планирали предварително в интернет събитията. Именно затова са били въоръжени с оръжия, щитове, сопи, тояги и какво ли още не”, коментира в ефира на Нова тв последните събития в Украйна журналистът Чавдар Стефанов, дългогодишен кореспондент на БНР в Москва.  

Според него напрежението в Украйна може да доведе до непризнаването на изборите в част от Украйна или дори тяхното проваляне.

"Има известно отрезвяване. За първи път руският външен министър Сергей Лавров поиска от сепаратистите да пуснат задържаните от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа – осем души плюс пет украински военни. Все още обаче реакцията на Русия за събитията в Одеса закъснява”, на мнение е Чавдар Стефанов.

"Време е да се появи един легитимен президент и да започнат да се правят тези реформи, за които се протестират”, допълни той.

"Имаше борба на няколко фронта. По искане на Русия заради насилието в Славянск беше свикан Съветът за сигурност на ООН. Само че Русия е в абсолютна изолация. Нищо не беше прието, освен да се види какво може да се направи нататък”, коментира още журналистът.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов