Избрани Новини

Д.Чуколов:Не трябва да влизаме във война с държавата, която ни е освободила от турско робство

България трябва да запази неутралитет и не трябва да се намесва в конфликта по никакъв начин

"В Украйна войната е на ръба. Ние, патриотите от "Атака", излизаме с ясна и категорична позиция. Ние сме против военната агресия, която се подготвя от Европа и САЩ срещу Русия. Категорично сме против налагането на санкции срещу Русия, защото това са санкции за България. Само и единствено "Атака" изразява тази позиция, всички други партии са на мнение, че Русия трябва да бъде нападната. Ние казваме: Не трябва да влизаме във война с държавата, която ни е освободила от турско робство. Нека Михаил Миков свика Народното събрание в понеделник, даже още в неделя. Политиците, които сега са се разпищолили някъде по софри и трапези не трябва да бъдат на никое друго място, освен в Народното събрание."

С тези думи зам.председателят на партия "Атака" и втори в евролистата Десислав Чуколов откри срещата с жители, симпатизанти и членове на ПП "Атака" в Хаджидимово. На срещата присъства и регионалният координатор на партията, народният представител Илиан Тодоров.

Чуколов отбеляза, че България няма единна позиция относно това, което се случва в Украйна и призова политиците вместо да почиват, да се върнат в парламента, за да вземат важни решения за страната ни.

"Ние настояваме да се съобразят с нашата позиция. Настояваме, че България трябва да запази неутралитет и не трябва да се намесва в конфликта по никакъв начин. Не е редно американски бази, които са на наша територия и от които не получаваме нито стотинка, да бъдат използвани във война срещу Русия. Причината за този конфликт е проста - САЩ си играят тяхната "голяма геополитическа игра", като по този начин превръщат България и Европа в  заложници. Представете си, ако силна технологична Европа се обедини със силната на ресурси Русия - ще стане един страхотен съюз, който ще е  доминираща сила. САЩ не иска това да се случи и затова защитава своя позиция."

По думите на Чуколов, ако бъдат наложени санкции върху Русия, те веднага ще рефлектират върху нас.

"Знаете, че предстоят евроизбори, които някои от вас казват, че не ги касаят много, защото не знаят как те ще се отразят на живота ни. Аз съм втори в нашата листа за Европейски парламент, първи е лидерът на АТАКА Волен Сидеров, следван от ръководството на партията от различни краища на България. Това е ясно подредена партийна листа. Тя е съставена от депутати, общински съветници, евродепутати. Аз самият съм бил евродепутат и знам, че за да бъдеш такъв не трябва да си еврочиновник, който се лута из Европейския парламент надявайки се да не се загуби по дългите коридори. Евродепутатът трябва да бъде конкуренция на това, което е нужно на България, а именно  - път, който да върви напред."

Десислав Чуковлов напомни на симпатизантите и за своето предложение минималната заплата да стане 1 000 лева, като според него само тогава можем да се наричаме европейци.

"Наши сънародници казват, че това е невъзможно, но как може във всички останали страни да е така? Ние не сме по-мързеливи и нескопосани. В България 25 години експериментираме с различни управления. Разочарование след разочарование и никой не ходи да гласува, защото хората се отвращават от политиката.

В България стана така, че се сменя една партия след друга като в програмите им няма особено развитие. Ние сме различната партия, ние искаме да следваме националния интерес, златодобивът, ценните богатства, с които държавата да се разпорежда."

Чуколов разкри пред присъстващите предстоящите намерения на ЕРП-тата за увеличение цената на тока от 1 юни. "Шефовете им вземат по 1 милион лева на година, а тази сума не е дошла от Чехия, а от нашите левчета. Тези пари идват от България и отиват при техните пенсионери."

В заключение кандидатът за евродепутат обобщи и положението на България през 7-те години членство в ЕС.

"Членуваме в Европейския съюз от 7 години, а сме на загуба. Даваме 1 милиард за членство, а получаваме по-малко от това. Освен че сме донор, ние сме силно ограничени от ЕС. "

Тук Чуколов отново се върна на темата "Русия" и откриването на предизборната кампания на партията за евровота в руската столица. В тази връзка коментира, че руснаците с носталгия си спомнят българските стоки, продавани през годините на техния пазар. "Как да им обясниш, че ЕС ни забранява, защото малка България побеждава големите?"

В края на срещата Чуколов призова за пълна мобилизация на евроизборите:

"На нас не ни трябват чиновници, трябват ни бойци, които знаят как да постигнат своята кауза, наречена "България". Трябва да знаят как да поставят нещата на масата. Казват ни да затворим 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ, защо? От ЕС ли ще ни изгонят? Трябва да отстояваме интересите си и да направим нещо работещо за страната си. Нека  мине Южен поток през България, който ще остави минимум 3 милиарда тук - но не, защото нашите представители в ЕП, когато трябва да представят нуждите ни или ги няма, или ги е страх да се обадят. Затова на тези избори ви моля за пълна мобилизация, дайте си сметка какво предстои. Ако убеждавате по един свои познат на ден да гласува по правилния начин, ще сме на прав път."



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов