Избрани Новини

Трибют бандата на рок легендите Deep Purple избухва и в Кюстендил

Днес от 19:30 часа на пл. „Велбъжд“ в Кюстендил всеки може да стане част от хард-рок спектакъл, поднесен от невероятните майстори от Purpendicular – най-добрата трибют банда на рок легендите Deep Purple, единствената подкрепена от членове на оригиналната група.

При подготовката на кавър версиите музикантите от Purpendicular имат директен контакт с членове на Deep Purple и освен това провеждат турне с Ian Paice (барабанистът на Deep Purple), Joe Lynn Turner (екс- Rainbow) и Roger Glover (басистът на Deep Purple), които излизат на сцената с тях в Базел, Швейцария, и обявяват бандата за най-добрaта след оригиналния състав на Deep Purple.

Преди да се съберат в трибют бандата, музикантите от Purpendicular свирят в различни проекти с оригиналните членове на Deep Purple като Ian Paice, Jon Lord, Roger Glover, Joe Lynn Turner, Steve Morse, Don Airey, но също и с музиканти като Billy Sheehan, Mark King (от Level 42), Steve Lukather (Toto), Guy Pratt (Pink Floyd), Gotthard, Eros Ramazzoti, Don Airey, Steve Lukather, Mark King, Guy Pratt и Steve Vai.

Purpendicular са в състав: ирландецът Robby Thomas Walsh (вокал), италианецът Ernesto Ghezzi (кийборд), австрийците Bernhard Wels (барабани) и Simon Radner (бас) и германецът Frank Panê (китари). Те си спечелват правото да се наричат „официална трибют банда на Deep Purple” след продължително онлайн гласуване, в което жури са водещи немски и английски журналисти, както и членовете на оригиналната група.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов