Избрани Новини

Доброволчески отряд вече 13 години гаси пожарите в Сатовча

Мисия

05-05-2014, 12:09

Автор:

BlagoevgradUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сатовча пълни хазната със 100 000 лева от наеми и имоти

Доброволчески отряд повече от 13 години гаси пожарите в община Сатовча. В района няма собствена противопожарна служба. Преди две години за пореден път държавата отказа разкриването на такава структура, тъй като няма достатъчно средства за нейното функциониране.

„Ще направим опит и при новото правителство да осигурим професионална противопожарна служба, защото аргументите ни са повече от сериозни за това", твърди общинският кмет Арбен Мименов. Засега обаче местните хора разчитат на доброволците да гасят битовите и горските пожари, пише "Стандарт".

Още по време на своя първи мандат през 1999-2003 година управникът на общината Мименов направи местно формирование от доброволци огнеборци. Причината е, че Сатовча е на над 35 километра от най-близката противопожарна служба в Гоце Делчев. Доброволната структура има подразделения в селата Сатовча, Кочан, Вълкосел и Слащен, като в тях участват 24-ма мъже. Много важно е да се реагира мигновено на подадените сигнали за пожари. Затова ще продължим да настояваме за професионална противопожарна служба, категоричен е кметът на община Сатовча.

Оборудването за местните доброволци е осигурено от кметството и дарители от страната и чужбина.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов