Избрани Новини

Как управлението превръща контрабандата в официални търговски взаимоотношения?

Отива се към закриване и на представителства на Министерството на икономиката в ЕС

Няма друг период от историята на България, в който да е нанасян по-тежък удар върху системата за сигурност. По време на сегашното правителство бяха премахнати представителствата на МВР в Русия, Сърбия и Македония.

Това означава, че министър-председателят и Съвета за сигурност са убедени, че ние няма никакъв смисъл да обменяме оперативно информация с тези държави за наркоканали, трафик на хора, за стоки с възможна двойна употреба - за тях вече не съществуват. Че няма контрабанда на цигари през границата на Сърбия и Македония и че всички теми там са решени.
Обвинявам министър-председателя и правителството, че по този начин способстват активната контрабанда и на горива, и на цигари, и на алкохол. И това се прави съзнателно, за да бъдат обслужени нечии икономически интереси.
Сега разбирам, че се отива към закриване и на представителства на Министерството на икономиката в ЕС. Това е нещо, което ще нанесе траен удар върху икономическите ни взаимоотношения с държавите от нашето европейско семейство и то удар не само в икономически, но и в политически план. Като от една страна аз си давам сметка как правителствата на Сърбия, Македония и Русия гледат на нас като на държава, която е закрила оперативната връзка в сектора „Сигурност”. От друга страна в политически план сега държави членки, в които сме имали търговски представителства, ще разберат, че всъщност за нас истинската търговия, истинският стокообмен в европейското семейство не просто не са приоритет, а са нещо, от което не можем да крадем, в резултат на което го закриваме.
Това са неща, които трябва да бъдат поправени много бързо, но за да ги поправим, се нуждаем от подкрепата на всички, които четат тези материали.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов