Избрани Новини

Малчугани се бориха със световния ни шампион по канадска борба Г.Гайдарджиев

Всеки човек трябва да си поставя цели, независимо дали са осъществими в близко бъдеще, или не. Само по този начин можем да се почувстваме удовлетворени от живота. Така световният шампион по канадска борба и почетен гражданин на Благоевград Георги Гайдарджиев започна откровения си разговор с ученици от 11 ОУ.

Визитата бе организирана от Младежкия дом и премина под мотото „Как се става световен шампион”. С безброй въпроси тийнейджърите обсипаха своя гост. И не скриха вълнението си от първата в живота им подобна среща. По-голямата част от тях бяха членове на клуб „Модерният човек – успешен в бъдещето”, с ръководител Луиза Георгиева.

„Началото бе трудно. Мислех си, че се подлагам на много лишения. Сега обаче констатирам, че не съм пропуснал нищо от живота на подрастващите”, разкри пред новите си почитатели Георги Гайдарджиев.

Според него нито едно предизвикателство, което съпътства ежедневието им - като дискотеки, алкохол и цигари - не си струва, ако са наясно със себе си какво искат да постигнат. „Аз знаех, че ще стана световен шампион още когато бях на 6 години”, бе откровен той. И бе категоричен, че не самият успех, а пътят към него е онова нещо, което те кара да бъдеш щастлив.

„Поставяйте си големи задачи за изпълнение и ги преодолявайте на малки парченца. Така успехът е по-сигурен и по-сладък. Всеки ден трябва да ни е осмислен, независимо дали ще се занимаваме със спорт, изкуство или с някакво хоби. Училището е изключително важно за нашето съзряване”, подчерта още Георги Гайдарджиев. 

В края на срещата той направи няколко блиц демонстрации с момчета от училището и ги покани да се включат в неговия клуб „Спартак”. Домакините пък му пожелаха най-високото отличие на предстоящото европейско първенство, което започва след две седмици в азейберджанската столица Баку.

Това бе част от поредицата срещи на изявени млади благоевградчани, която организира Младежкия дом с ученици от всички училища на общината.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов