Избрани Новини

Училища и детски градини в Симитли с програма за европейски празник

Денят на Европа, 9 май, се чества от всички училища в община Симитли и всички детски заведения на територията на общината. От СОУ “Св.св. Кирил и Методий” в село Крупник са подготвили поздрав от учениците от първите класове на различни езици. Ще се осъществи и радиопредаване на английски език, под надслов”Единство в многообразието”. Денят ще продължи с изложение на есета, илюстрирани със собствени рисунки, написани на ангийски език, а темата е ”Моето любимо място в Европейския съюз.

СОУ “ Св.св. Кирил и Методий” град Симитли, ще отбележи 9 май под мотото: „Да бъдем достойни за Европейския съюз“. Проявите са тематични - „На училище - без отсъствия“, рисунка на знак за „Опасност за околната среда“, както и изготвяне на информационни табла.

ОУ “Св. Паисий Хилендарски” в село Долно Осеново организира викторина, с помощта на VІ и VІІ класове - „България и ЕС”, както и състезания по класове в отделните етапи на основната образователна степен: изработване на информационни табла (V – VІІІ класове) - „Здраве в ЕС”, „Защита в ЕС”. Ще има и рисунки на асфалт (І – ІV класове) - „Аз и Европа”, включително и конкурс за рисунка ( V - VІІІ класове) - „Моето място в Европа”.

Детските заведения в общината също ще са активни за Деня на Европа. ОДЗ „Радост” град Симитли: “Център” – “Ден на Европа” с рисунки върху асфалт, на тема “Малки европейчета”, а пък филиал “Ян Бибиян” – “В дома на Европа”- презентация, свързана с празника.

ОДЗ ,,Детско царство” в село Крупник ще изнесе открит урок с подготвителната група, озаглавен ,,Децата на Европа”.

ОДЗ ”Ораново” – детска градина „Ораново” се готви със специални табла за отбелязване Деня на Европа – рисуване и конструиране на европейското знаме, подреждане на пъзели и сглобяеми елементи - включени в педагогически ситуации. Детска градина „Слънце” - филиал село Железница – подреждане на табло за 9 май и педагогическа ситуация

Детската градина в село Долно Осеново в 9:30ч. ще направи мултимедийна презентация, озаглавена “Ние сме деца на Европа”.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)