Избрани Новини

Родители сигнализират кмета на Дупница, затварят лафките в училищата

Сигнали от директорите на ОУ “Климент Охридски” - гр. Дупница и ОУ “Христо Ботев” - с. Самораново са изпратени до кмета на Дупница инж. Методи Чимев.

Двамата школски директори Ил. Близнаков и Даниела Белчева изразяват притесненията си от намерението на общинското дружество “Ученически столове”, чийто шеф е Диана Борисова, да затвори лафките в тези училища.

Въпросът ще бъде коментиран и по време на сесия на Общинския съвет в Дупница, когато ще се гледа и финансовия отчет на дружеството.

Дружеството започна своята дейност през октомври миналата година и отчете печалба в размер на 23 000 лева за 2013-а, но от началото на тази година се забелязва рязко намаляване на месечната печалба, като за месец март тя е едва 1 000 лева, съобщиха от кметството.

Цифрите са притеснителни най-вече поради факта, че от месец април разходите по заплатите и осигуровките на служителите към “Ученическо хранене” вече са за сметка на самото дружество. Досега те получаваха своето възнаграждение по програма към Бюрото по труда, коментираха още от общинската администрация в Дупница.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов