Избрани Новини

Малки благоевградчани се запознаха с Европейския съюз на пикник

Деца от Второ основно училище, Обединен детски комплекс, Център по изкуствата и Младежки дом в Благоевград показаха знания за страните-членки на Европейския съюз, рисуваха, пяха, танцуваха и се веселиха в Деня на Европа – 9 май на специално организирания от Община Благоевград в чест на празника – „Европейски пикник“.

Събитието се организира за трета поредна година и цели да приобщи децата и младежите на Благоевград към общоевропейските ценности, да ги запознае със страните – членки на голямото европейско семейство, както и да им предостави възможност да прекарат в забавления, състезания и образователни игри един вълнуващ ден сред природата.

Децата получиха много информация и материали на щанда на Областен информационен център – Благоевград за Европейския съюз като цяло, за Кохезионната политика на ЕС, за Оперативните програми в България, както и много примери за добри практики от успешно изпълнени проекти в областта през периода 2007-2013г. Експертите на центъра отговаряха на многобройните въпроси на младите хора за всичко, което ги интересува.

Присъстващите искрено се насладиха на изпълненията на младежката формация за модерен балет „Дъга“ към Младежки дом и на малките „лебеди“ от балетна формация „Орхидеи на мира“ от Център по изкуствата, както и на гост-изпълнителката – Ева. За всички участници организаторите бяха осигурили многобройни награди.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов