Избрани Новини

„С течение на времето“ съживява бреговете на Благоевградска Бистрица

Изкуство, поднесено по нетрадиционен начин, ще съживи бреговете на река Благоевградска Бистрица през следващите дни. Под надслов „С течение на времето - акция РЕКАТА 1989- 2014 г “, от 5 до днес жители и гости на Благоевград ще  станат част от художественото въображение на творци от Благоевград и страната. Анна Покровнишка, Андрей Врабчев, Георги Донов, Георги Ружев, Галерия Аросита, колекция Stick, Дан Тенев, Димитър Грозданов, Добромир и арт група Светулките, Еслица Попова, Камен Старчев, Медея Янкова, Пламен Ковачев, Продан Марков, Yves O, Росица Гецова, Янко Велков- Янеца, студенти, жители, граждани - това са участниците в проекта. Звукови пейзажи ще бъдат фон, подсигурен от Knoob, rejekHz и Петър Пърмаков.

Йово Панчев обяснява „С течение на времето– акция РЕКАТА 1989- 2014 г.” като художествени инсталации, хепънинзи и случки в специфичното пространство и публична среда. Проектът се фокусира около естествения ефект на реката и неговия отпечатък върху публиката, художници и пространството.

Проектът, който започва на 5 май, ще се прелее в детския пленер „Реката“, който ще се състои от 7 до днес. Именно 10 май е датата, на която ще се състои официалното откриване и представяне на мащабния проект, който се реализира с подкрепата на община Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)