Избрани Новини

Земеделци с искане до кмета Герчев за използване на общински земи

Общинска администрация град Разлог подготвя проектопредложения до Общинския съвет за отдаване на общинска земя за земеделски нужди.

До инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог са депозирани заявления от земеделски стопани, за предоставяне под наем на неизползвана земя от общинския поземлен фонд. Исканията са свързани с наемане на земята за земеделски нужди и касаят земеделска земя с различен начин на трайно ползване - пасища, ниви, ливади, изискващи различни процедури за отдаване под наем.

Отдаването на земите от общинския поземлен фонд, с изключение на мерите и пасищата под наем или аренда се извършва чрез търг или конкурс при условия и по ред, определени от общинския съвет. Въз основа на резултатите от проведения търг или конкурс се сключва договор за наем или аренда, като срока на договора за наем не може да бъде по-дълъг от 10 години.

Мерите и пасищата могат да се отдават под наем или под аренда само на земеделски стопани, отглеждащи пасищни животни, или на лица, които са поели задължение да ги поддържат в добро земеделско и екологично състояние. Процедурата за предоставянето им е под наем и аренда за индивидуално ползване чрез публично оповестен търг, при максимален срок от 5 години.

В общинска администрация Разлог е въведена и нова програма, която регистрира постъпилите заявления от земеделски производители за наемане на земи от общинския поземлен фонд.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов