Избрани Новини

Румънците, които предизвикаха автокапасаницата вчера, опитали да драснат в Гърция

Двамата румънци - съпрузи, предизвикали автокасапницата на Е-79 вчера край Благоевград, при която загина един младеж, а двама бяха тежко ранени, са опитали да напуснат страната.

Припомняме, че вчера към 12:30 часа на 200 метра след разклона за Рилския манастир в посока гара Кочериново се сблъскаха два автомобила. На място загина 21-годишният Симеон Василев от Благоевград, който е шофирал единия лек автомобил. В много тежко състояние за Пирогов вчера са транспортирали още двама, пътували на задната седалка на мицубишито. 21-годишният Кирил К. е с политравма, отток на мозъка и пробит бял дроб. 22-годишният Христо Д. е в кома и черепно-мозъчна травма. 17-годишната приятелка на загиналия, пътуваща на седалката до него, е невредима, но изпадна в шок, предаде БГНЕС.

С лекия автомобил “Деу” с румънска регистрация пътуват двама съпрузи - 60-годишният Йоан Болт и 56-годишната му съпруга Мария. При пристигането на полицията, двамата са били извън автомобила. Те веднага са уведомили по телефона румънското посолство за инцидента. Тъй като не е ясно кой е управлявал автомобила, и на двамата са взети кръвни проби за алкохол. Трупът на загиналия младеж бе транспортиран за моргата на МБАЛ-Кюстендил за съдебно-медицинска експертиза. И на него е взета кръвна проба.

Над 5 часа продължи вчера огледа и заснемането на местопроизшествието. През това време движението по Е-79 и в двете посоки бе спирано или пускано в едната лента до отстраняването на двата катастрофирали автомобила.

По информация на този етап причина за касапницата е загуба на контрол и навлизане в насрещната лента от страна на водача на автомобила с румънска регистрация. Деуто, с регистрация от град Букурещ, е навлязло в насрещната лента до задните гуми. Или около 2 метра. Румънците пътуват в посока ГКПП Кулата-Промахон, а мицубишито с четиримата младежи в посока Дупница. Деуто с румънците буквално се врязало в предната лява врата на мицубишито. Този удар е убил почти мигновено Симеон Василев. След удара, мицубишито с четиримата младежи става неуправляемо поради унищожена предна лява гума и започва да се върти по пътното платно, и е натикано в бетонната стена вдясно от лентата му за движение. Блъска се в нея със задната дясна част в стената, заставайки в обратна на движението им посока.

Двамата съпрузи румънци са транспортирани до Спешно-приемно отделение на МБАЛ-Благоевград. Йоан е с фрактура на бедро, а съпругата му контузия в областта на коляното.

Две пожарни пристигнаха на мястото на инцидента. Преди тях водачи на спрели след катастрофата тирове, са къртели с щанги вратите, за да извадят пострадалите младежи. Последен бе изваден след около 30 минути загиналият водач на мицубишито. Според пристигналият на мястото на инцидента лекар той нямал признаци на живот. Четиримата младежи пътували за летището край радомирското село Кондофрей, за да наблюдават автодемонстрации.

Снощи приетите в отделението по ортопедия съпрузи румънци, са поискали да наемат частна линейка, за да ги транспортира до гръцкия град Серес, за където пътували, за да се лекуват. За намерението им са уведомени разследващите произшествието, прокуратурата и граничните власти. Личните карти и на двамата са били вече иззети. Снощи те с частен медицински транспорт са транспортирани до УМБАЛСМ "Пирогов".

По случая е образувано досъдебно производство, назначени са и автотехнически експертизи и на двата автомобила.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов