Избрани Новини

Възроденият ансамбъл „Пирин“ взриви НДК в „Нощ на ансамблите”

Възроденият благоевградски ансамбъл „Пирин” стъпи на сцената на Националния дворец на културата в столицата по-уверен от всякога и взриви многобройната публика в „Нощ на ансамблите”. „Нашите танцьори, музиканти и изпълнители създадоха неповторима атмосфера в залата, показаха своята харизма и хората възторжено ни аплодираха, станали на крака”, разказа развълнуван от успеха директорът на ансамбъла Данислав Кехайов.

Ансамбъл „Пирин” откри вчера тазгодипния Салон на изкуствата в столицата. Благоевградските изпълнители излязоха на сцената заедно с още две емблеми на музикалното и танцовото изкуство – ансамблите “Филип Кутев” и “Тракия”. Трите най-големи български фолклорни състава мериха талант в  „Нощ на ансамблите“.

„Ние се раздадохме изцяло на публиката и самите изпълнители останаха доволни от свършената работа”, каза още Данислав Кехайов. Той бе категоричен, че Ансамбъл „Пирин” е сърцат ансамбъл и това се е доказало на сцената. Изпълнителите са плениха зрителите с „Пирински полъх” по музика на Кирил Стефанов и хореография на Кирил Апостолов, „Шопчета” и „Мъже от Тракия” с хореограф Тодор Бекирски, солови и хорови песни и тяхната стихия „Шопски танц” на хореографа Кирил Дженев.

Салонът на изкуствата е единственото по рода си събитие в страната, което събира на едно място най-добрите изпълнители на автентичния български фолклор. В „Нощ на ансамблите“ всеки от трите ансамбъла представи своя програма. На сцената излязоха над 150 души - танцьори, певци и музиканти. „Нощ на ансамблите“  ознаменува 60- годишния юбилей на ансамбъл “Пирин” и 40-годишния на ансамбъл “Тракия”. „Нощ на музеите” ще продължи да радва почитатели на българския фолклор като следваща спирка ще бъде Благоевград.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)