Избрани Новини

„Веселие” от Симитли с Голямата танцова награда на София

Танцьорите от Фолклорен танцов ансамбъл „Веселие” от Симитли спечелиха за втора поредна година Голямата танцова награда на София, в конкурса, който се провежда за седма поредна година, организиран от Сдружението на танцовите дейци в България. Пред погледа на близо 500 зрители, които бяха изпълнили кино –център ”Освобождение” в столицата ни и компетентно жури в състав: проф. Даниела Дженева – хореограф и гл. худ. ръководител на АНПТ „Тракия”, Любчо Горгиев – хореограф и Христофор Раданов – композитор, възпитаниците на Калина и Любомир Марянски представиха своята програма по безупречен начин.

Изпълненията на „Варненски танц”, „Танц с тъпани” и „В Малешево дидем” донесоха за втора поредна година престижното отличие в Симитли.

Освен статуетка за голямата награда, ансамбълът получи и нова компактдиск система, а също така и специална награда за музика. Зад себе си танцьорите оставиха ансамбли от София, Мездра, Добрич, Попово и Смолян и  доказаха, че неслучайно са носители на наградата и през 2013 година.

При по-малките, втора възрастова група (до 14 год.), децата на „Веселие” също не се посрамиха и спечелиха второ място и специалната награда за костюм в изпълнение на танците „Китка от Пирина” и „Тракийска сюита”, като преди тях е единствено съставът от Добрич.

„Спечелването на наградата съвпадна с рождения ден на кмета на Симитли Апостол Апостолов и това е един своеобразен подарък от нас и децата за него с пожелания за здраве и благоденствие”, казаха Марянски.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов