Избрани Новини

Планинарки от Разлог отпразнуваха годишнина с кмета Герчев

30 години от създаването на женски туристически клуб „Планинарка” празнуваха повече от 60 туристки. Кметът на община Разлог инж. Красимир Герчев подари на дамите-туристки почетен плакет на общината и фотоапарат, с който да запечатват красиви планинки моменти.

Рожденият ден на клуба уважиха дългогодишни приятели от туристическите дружества от градовете Банско, Благоевград, Велинград, Гоце Делчев, Перник, Петрич и Неготино - Македония. Поздравления и подаръци бяха поднесени от всички приятели на клуба и гости на празника, сред които представители на клуб "Погледец" и клуба на туристите ветерани към ТД "Пирин” град Разлог.

Значимият юбилей в историята на женския туристически клуб е повод за връщане към миналото и припомняне на идеята за основаване на клуба, учредяването му и най-големите постижения на жените туристките през годините, които будят респект у всеки планинар, коментират дамите от „Планинарка”.

На любимата на всички и до днес хижа „Яворов” на 24.02.1984 г. е учреден клубът на жените - активни туристки от Разлог „Планинарка”. За председател единодушно тогава е избрана Ира Климова – първата жена алпинист в Благоевградска област.

30 години „Планинарка” присъства в обществения живот на Разлог и продължава да обединява жени от различна възраст, с различни професии и характер. Клубът продължава развитието си в областта на пешеходния туризъм и в опознаването на българските културни и природни забележителности чрез организиране на разнообразни прояви под председателството на Станислава Тулилова.

По време на празника на планинарките специално внимание получиха петте бивши председателки на клуба всяка, от които със своя индивидуален подход е оставила следа както в история на „Планинарка” така и в сърцата на туристките. След Ира Климова за различни периоди от време председатели са били Лиляна Койнарска, Цветанка Парапунова, Цветанка Андреева. Всички те бяха уважени и наградени от настоящата председателка Станислава Тулилова.

Планинските мероприятия и екскурзии из страната в календарния план на клуб „Планинарка” за 2014 г. са изцяло посветени на 30 годишния юбилей и обединени от инициативата „По стъпките на основателките”.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов