Избрани Новини

Инспектор Попов ни гостува със „Скъперникът”, след него играят в...апартамент

Непримиримият инспектор Попов от българския сериал „Под прикритие“ ще се качи днес в 19:00 часа на голямата сцена на Драматичен театър „Никола Вапцаров“. Талантливият актьор Владимир Пенев, който в сериала се въплъщава в образа на Попов, в Благоевград ще изпълни главната роля в „Скъперникът“. Постановката е включена в програмата на фестивала за млад театър „ТАРА-РА-БУМБИЯ“ за днес.  Спектакълът е дело на столичния Малък градски театър „Зад канала“, режисьор е Лилия Абаджиева. Освен Владимир Пенев, на сцената ще излязат Албена Михова, Антоний Аргиров, Евгени Будинов, Александър Кадиев, Луиза Григорова, Иван Петрушинов, Владимир Димитров, Весела Бабинова и Любомир Ковачев, информират от пресцентъра на общината.

Заедно с чудесните си спектакли и запомнящо се творческо присъствие, тазгодишната „ТАРА-РА-БУМБИЯ“ ще влезе в театралната история на Благоевград и с факта, че за първи път в  града пиеса ще се играе в апартамент. Става дума за „Смъртта на момичето“ от Ариел Дорфман, която ще бъде поставена днес в апартамент на жилищна кооперация, намираща се до книжарница „Дъга“ /срещу община Благоевград/.  Режисьр на спектакъла е Мари Росен, а в ролите ще видим Маринела Ангелова, Ивайло Спасимиров и Христо Терзиев.  Поради големия интерес театралната постановка ще се играе два пъти,  от 19.00 и от 21.00 часа.

Третото заглавие в днешния фестивален афиш на Благоевград е „Робин“. Пиесата ще бъде представена от столичното сдружение „Антракт“ и театър „Възраждане“. Тя ще се изиграе на камерната сцена на драматичния театър  от 21.30 часа.  Автор    на спектакъла е Анна Топалджикова, а режисьор Тея Сугарева.  Участват Леонид Йовчве, Христо Ушев, Слав Бойчев, Мартин Смочевски, Деница Даринова и Яна Бобева.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)