Избрани Новини

Шестокласник от Разлог на финал в национално състезание по английски правопис

Георги Тренчев от 6 “б“ клас от СОУ “Братя Каназиреви“ град Разлог е национален финалист в състезанието по английски правопис „SpellingBee” 2014 и заслужено спечели купа и грамота. С купа и грамота също бяха наградени СОУ „Братя Петър и Иван Каназиреви и г-жа Милена Бекярова, старши учител по английски език в училището. На Националното състезание по английски правопис „SpellingBee” участваха  финалистите от всички райони в България.

На състезанието присъстваха заместник-посланик на САЩ- Брайън Далтън и президента на Фондация "Америка за България" Патрик Бракън и дипломати от Американското посолство.

SpellingBee е традиционно американско състезание, в което състезателите спелуват (от англ. spelling), т. е. произнасят буква по буква различни думи на английски език. Целта на състезанието е да повиши интереса на учениците към изучаването на английски език и да подобри знанията им чрез забавни и интерактивни инициативи.

Състезанието се организира от Фондация “Корпус за образование и развитие-КОРПлюС”. То се осъществява в партньорство с Фондация „Америка за България”, Посолството на САЩ и под патронажа на Министерството на образованието и науката. 



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)