Избрани Новини

Само на метри от газстанция в Пловдив! Котлон гръмна, изпепели дома на ромско семейство (СНИМКИ)

Крими

14-05-2014, 12:44

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Екип на Plovdivutre

Всичко от Автора

Пожарът избухнал на ул. "Царевец" (обновена)

Пожар изпепели къща на ул. "Царевец" в Пловдив. Постройката се намира на два метра от газстанция, съобщава репортер на Plovdivutre. Пожарната е реагирала светкавично. Две коли са изпратени на мястото на инцидента. Къщата, обитавана от голямо ромско семейство, е напълно опустошена.

Към 11 часа днес снахата, която е бременна, започнала да готви макарони на газов котлон в двора. Излязла за няколко минути. Точно тогава пламнала искра, която обхванала газовата бутилка, разказва нашият репортер. Буквално за секунди изригнал 2-метрол пламък. Огънят обхванал къщата. Хората опитали да го потушат сами, но неуспешно.

Лекари са оказали помощ на изпадналите в шок жени. В къщата, собственост на Жилфонд, живеят шестима възрастни и две деца. Семейството я обитава от близо 15 години. Плащало е редевно наемите си. Сега всички са в шок, тъй като няма къде да живеят. Твърдят, че нямат роднини в града и ще им се наложи да нощуват в опустошения двор.

Служителите от близката газстанция пък разказаха, че не са се уплашили от пожара, тъй като тя е достатъчно отдалечена, за да я достигне пожара.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов