Избрани Новини

Калпави крушки гърмят като бомби

Животът

15-05-2014, 09:25

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Хвърчащи от евтините лампи парчета нараняват до кръв

Некачествени електрически крушки се взривяват като бомби щом бъдат завъртени във фасунгите, а пръснатите от тях стъклени парчета нараняват до кръв подвелите се по евтинията. Пострадали от калпавите крушки се оплакаха, че при избухването, стъкълцата се забиват като тънки ножове в крак, ръка, дори в лицето, пише "Всеки ден".

 

Щях да ослепея. Както си четях книга, изведнъж се чу гръм, лампата внезапно изгасна и усетих пареща болка в лицето, разказа потресен възрастен мъж, който без да подозира за опасността, си купил крушка за 2 лева от 75 вата. Едва по-късно се усетил, че всъщност електрическата крушка се е пръснала, а две от стъклата са се забили близо до окото му и кърви. Най-често лампите не гръмвали веднага, след като бъдат завинтени, а седмица-две по-късно.

 

Макар че обикновените електрически крушки бяха забранени още преди две години и трябваше да излязат от употреба, те продължават да се продават масово по магазините и сергиите, а хората ги предпочитат заради ниската им цена. Докато качествените енергоспестяващи струват над 8 лева, обикновените вървят между 2 и 3 лева и се харчат като топъл хляб, споделиха продавачи. Експерти обясниха пред „Всеки ден", че най-вероятно електрическите аксесоари гърмят заради лоша изработка на стъклената капсула, която пропускала въздух. Специалистите препоръчват на потребителите да не купуват крушки под 3 лева, защото евтиното ще им излезе твърде скъпо. Животът на подобни електрически боклуци нямало как да е повече от 2 седмици заради изключително калпавата изработка.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов