Избрани Новини

Дупничани събраха средствата за лечение на млада спортна надежда

Пресконференция дадоха днес от Таекуондо клуб “Гладиатор” във връзка с кампанията, подета от кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев, за набиране на средства, необходими за операция на бронзовия медалист от Европейско за младежи Стефан Самарджиев.

Пред медиите застанаха треньорът на клуба Христо Михалчев, самият състезател, както и завършилият преди дни на 5-о място от Европейското за мъже и жени в Азербейджан – Теодор Георгиев, също състезател на дупнишкия клуб.

“С най-голяма радост искам да съобщя, че събрахме необходимата сума. 2 506,42 лева за операцията на Стефан. Разговаряли сме с д-р Русимов от ВМА, който ни увери, че сумата няма да надхвърля 2 500 лева, но точната цифра ще бъде ясна след интервенцията. Ако сумата е по-малка от събраната, си запазваме правото от името на всички да я дарим в случай, когато се налага да бъдат събирани пари за друг млад човек. Това ни даде възможност да насрочим и дата за операцията. На 22-и май постъпва, на 23-и май ще бъде опериран”, обяви Михалчев.

“Признавам си, че не очаквах. Бях песимистично настроен, но очевидно има добри хора и в крайна сметка успяхме. Искам да благодаря на г-н Методи Чимев за това, че прие присърце проблема и помогна за успешния край на кампанията. Специални благодарности на футболистите от “Марек”, на г-н Илия Димитров-секретар на БФВ, на г-н Тома Томов-член на съдийската колегия и на всички онези, които дадоха шанс на Стефан да продължи кариерата си. Тази травма го лиши от възможността да се пребори на квалификацията за Олимпийските младежки игри, но по-важното е, че ще може да се излекува”, развълнувано коментира още Михалчев.

“Не мога да скрия, че съм изненадан от факта, че толкова хора помогнаха. Признавам си, че не го очаквах. Бях се отчаял, но всички ме убедиха, че трябва да продължа да вярвам в доброто. Обещавам след като се възстановя, да дам всичко от себе си, за да донеса много медали, както за своя клуб, така и за националния отбор на България. Огромно благодаря на г-н Чимев и на всички, които ми помогнаха. Дано всичко е наред, за да бъда на линия за европейското клубно първенство есента”, лаконичен бе самият Самарджиев



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)