Избрани Новини

Социален разрез на заобикалящата ни реалност в петия ден на „ТАРА-РА-БУМБИЯ“

Интерес, възторг и бурни аплодисменти –  това беше атмосферата, в която преминаха трите постановки от вчерашния ден на театралния фестивал „ТАРА-РА-БУМБИЯ“ в Благоевград. Две от постановките бяха своеобразен социален разрез на заобикалящата ни реалност.

Спектакълът за тийнейджъри „Хлапачката от 13-тия етаж“,  дело на Държавен куклен театър – Силистра, разказа  за копнежите и преживяванията на подрастващите, за техните мечти и страхове и за това какво трябва да ти се случи, за да се хвърлиш от 13-тия етаж. Постановката бе под режисурата на Съби Събев, сценографията на Наталия Гочева, с автор Мирча Йонеску. В главната роля бе Моника Угренова, която си партнира със Станислав Георгиев.

Авторският проект на Галина Борисова „Танцувам Мария Калас“  демонстрира чувственото балансиране между тялото и духа, страстта и скръбта, вятъра и белезите по кожата и сетивата. Под музиката на Верди, Белини, Росини, Шопен и Шуман звучеше и гласът на Мария Калас, запечатан в различни интервюта на актрисата. Идеята, хореографията и изпълнението са на Галина Борисова, а  сценограф е Адриана Андреева.

Третата постановка за деня „Невидими №3: ДОМ“ бе изцяло на социална тематика.  Столичното студио за документален театър „VOX POPULI” и режисьорът Неда Соколовска се бяха постарали да провокират интерес и човешка съпричастност към маргинализираните хора, пребиваващи в периферията на обществения живот.  В проекта  участваха актьорите Петко Каменов, Богдан Казанджиев, Пламена Пенчева, Мадлен Чолакова и Тодор Близнаков.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)