Избрани Новини

Продължават обученията за по-добри административни служители

Продължават дейностите по проекта „Подобряване на административния капацитет на Областна администрация Благоевград чрез повишаване експертния потенциал на служителите за по-висока ефективност на публичните услуги“, финансиран от Оперативна програма „Административен капацитет“, Приоритетна ос ІІ „Управление на човешките ресурси”. Към настоящия момент са проведени общо 9 обучения от предвидените в 4-те тематични модула и са обучени 49 служители.
През настоящата седмица се провежда обучението на тема „Прилагане на Гражданския процесуален кодекс“ в Института по публична администрация, на което ще вземат участие трима служители на администрацията.
Предстои провеждането на още 7 обучения през юни и юли 2014 г.
Всички теми са прецизно подбрани, съобразно вменените в длъжностните характеристики задължения и отговорности на служителите.
Общата цел на проекта е подобряване на административния капацитет на Областна администрация Благоевград за по-висока ефективност на публичните услуги.

Тази обща цел ще бъде постигната чрез реализирането на две специфични цели:
Повишаване на експертния потенциал на служителите в Областна администрация Благоевград съобразно функционалната им компетентност и
Компетентно и качествено изпълнение на професионалните задължения на служителите с цел подобряване на административното обслужване и повишаване удовлетвореността на потребителите на публични услуги.
Резултатите от изпълнението на проекта ще доведат до подобрена професионална компетентност на служителите за по-ефективно и ефикасно изпълнение на служебните им задължения и подобрен административен капацитет на Областна администрация, ефективна, компетентна и ориентирана към потребностите на хората и бизнеса, администрация.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов