Избрани Новини

Фенове на млади надежди изпълниха до краен предел концертното студио на Радио Благоевград

Публиката изпълни до краен предел Голямото концертно студио на Радио Благоевград на  тържествената церемония по награждаването на победителите в конкурса за млади изпълнители "Звезди в радиото - 2014".

Конкурсът "Звезди в Радиото" е за изпълнители в областта на класическата, народната  и популярната музика, които в настоящата година са ученици в V-ти, VI-ти или VII-ми клас. Организира се вече за четвърта поредна година от Радио Благоевград и НХГ „Св. Св. Кирил и Методий” Благоевград, със съдействието на РИО на МОМ Благоевград.

Победителят в раздел "Популярна музика" - Тони Шумарова от Петрич получава като награда специално създадена за нея песен и продуцирана от Радио Благоевград. Песента "Синьо безвремие" е вече готова, предстои да бъде записана в Музикално-продуцентския комплекс на Радио Благоевград. Автор на текста е Петя Хантова, автор на музиката и аранжимента - Валери Димчев.

Победителят в раздел "Фолклор" е Елена Георгиева от Сандански. Тя също получава професионален звукозапис на песен, продуцирана от Радио Благоевград.

Професионални звукозаписи получават и победителите в раздел "Инструменталисти" - Богдана Георгиева - пиано - от Благоевград и Александър Толин - тамбура - от Банско.

Освен четиримата победители още 36 деца получиха награди от Регионален инспекторат по образование - Благоевград, НХГ "Св.Св.Кирил и Методий" - Благоевград, Радио Благоевград, Община Благоевград, Биг Бенд - Благоевград, Общински координационен съвет на СБУ - Благоевград. Грамоти за високи педагогически постижения и отлично представяне на ученици в Четвърто издание на конкурса „Звезди в радиото – 2014” получиха и 21 преподаватели от цяла Югозападна България.

Събитието е част от проекта на Радио Благоевград "Инвестирай в младостта" и се посвещава на 80 години от създаването на Българското Национално Радио.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов