Избрани Новини

Дългоочакваната Нощ на музея, галериите и театрите в Благоевград

Премина дългоочакваната Нощ на музея, галериите и театрите в Благоевград.  Калейдоскопът от прояви  започна с анимация в Регионален исторически музей.

„Детски игри в съботните дни“ събра десетки посетители на възраст от 5 до 10 години. Заниманията се проведоха в музеен детски кът. В него с помощта на аниматорите  Николай Василев, Петър Митревичин и Емилия Харизанова, студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“, децата проследиха опитомяването на животните, промяната в стила на обличане  и храната от праисторическата ера до наши дни. Малчуганите отговаряха остроумно на всеки въпрос, като дори се надпреварваха кой пръв да каже верния отговор.

Съботната програма продължи с куклената постановка  „Тебеширена приказка” от 16.00 часа в Младежки дом. Две събития започнаха в 17:00 часа - откриването на стая за увеличена реалност в Регионалния исторически музей и постановката „Буря” по Уилям Шекспир, която ще се играе на Голяма сцена на Драматичен театър „Никола Вапцаров”. Официалното откриване на Нощ на музея, театрите и галериите бе в 18.30 часа пред Регионален исторически музей, където жители и гости на Благоевград бяха посрещнати от емблемата на джаз музиката в Благоевград Биг Бенд, информираха от пресцентъра на общината.

Краят на програмата ще остане отворена изненада за всички жители и гости на Благоевград, които изберат да станат част от събитията в Нощ на музея, театрите и галериите. В мероприятията ще се включат още Камерна опера, Център по изкуствата, Благоевградският младежки театър и други.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов