Избрани Новини

Созопол отказа Верея от мечтата за Б група

Спорт

19-05-2014, 08:24

Снимка:

Марин Боянов

Автор:

Марин Боянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мастер и Созопол продължават битката в челото

Созопол начело след класика в Димитровград

Мастер, записа убедителното 6:0 срещу „митничарите“ от Свиленград

Отборът на Созопол взе дербито на Югоизточната В футболна група, след като се наложи над претендента Верея с 1:0. Единственото попадение в мача отбеляза Любо Цеков в 41-та минута. След успеха тимът на Румен Димов заема първото място в групата със 75 точки, а Верея вече е на 4-тото място с 66.

Другия тим от региона, който преследва класиране в професионалния футбол – Мастер, записа убедителното 6:0 срещу „митничарите“ от Свиленград и продължава битката за първото място. С хеттрик в мача се отличи таранът Васил Калоянов, който изигра много силно двубоя. След поредната си победа, отборът на Мастер заема второто място в класирането със 74 точки, само на точка от лидера Созопол.

До края на сезона остават два кръга и вече е ясно – освен Созопол и Мастер, никой от останалите тимове няма шансове да играе в Б група. Програмата на Созопол е малко по-тежка, т.като отборът гостува на третия в подреждането Спартак Пловдив, а в последния мач приема Асеновец. Мастер пък гостува на Гигант (Съединение) и приема Левски Карлово.

Очаква се на предстоящия Изпълком на БФС през седмицата да се реши колко ще бъдат Б групите у нас и дали и двата водещи отбора Созопол и Мастер няма да добият право на участие при професионалистите.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов