Избрани Новини

Кирил Калфин откри поредната детска площадка, изградена със средства, осигурени от ГЕРБ

Народният представител и областен координатор на ГЕРБ Кирил Калфин присъства днес на откриването на поредната детска площадка, изградена със средства, осигурени при управлението на ГЕРБ. За програмата на откриването, с изпълнението на стихчета и песни, се погрижиха децата от група "Гъбка" от ОДЗ "Славейче". Кирил Калфин пожела на родителите и малчуганите градът да продължава да се развива само в тази насока – с изграждането на нови пътища, нови детски и спортни площадки, с реновирането на училища и детски градини. Всички заедно да работим за неговия облик и развитие, за да имат причина децата ни да останат да живеят тук, каза още Калфин.

Новият детски кът се намира при пл. „Велбъжд” и е изграден по проект ,,Устойчиво и интегрирано развитие на град Кюстендил чрез благоустрояване и озеленяване на градската среда", финансиран по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Зелена и достъпна градска среда” по Оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013 г.

По този проект днес бе открита и втора детска площадка на ул."Асен Златаров". Комплексът включва детски кът за отдих, спортна площадка за фитнес на открито и две тенис маси. По същия проект в момента се прави и велоалея, ремонтират се тротоарите и осветлението в града.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)