Избрани Новини

С "Леб и вино" Струмяни чества храмов празник

Изложба от гоблени в двора на храма ще представят две сестри от Струмяни Ваня Милчева и Елена Митрева, „Вкусни баници и питки” ще подготвят по-възрастните струмянки, децата от детската градина ще се включат в празника с църковни песни и стихове, ансамбъл Струма, „Леб и вино” и оркестър ще обогатят празника с песен и настроение.

Празничен камбанен звън ще призове миряните от с. Струмяни, жителите и гостите на общината, за тържествена литургия по случай  покровителите на селото -  равноапостолите св. Константин и неговата майка Елена. Съборът се организира от църковното настоятелство, читалището в с. Струмяни, филиала на ОДЗ „Патиланци”, пенсионерския клуб, под патронажа на кмета на община Струмяни Емил Илиев.

И тази година, отчитайки добрите отзиви и практики от миналата година, празникът се съсредоточава изцяло в храма и около него – с надежда, че ще се изпълни докрай с жителите и гостите на общината. Още в ранни зори ще започне подготовката на курбана-риба и постен боб. Успоредно с тържествена литургия в двора на храма две сестри ще позиционират изложба от над 12 гоблени между които „ Императрицата Сиси”, „Запустялата воденица”, „Крайбрежие”, „Мадоната с гроздето” и много други. От другата страна на храма ще демонстрират своето майсторство пенсионерският клуб  с дъхави погачи и баници.

В 11.30 часа ще започнат програмата децата на Струмяни, а  концертът ще продължи  до късните часове на деня. След водосвета на курбана, всички ще седнат на една трапеза, благословени от своите покровители – св. св. Константин и Елена.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов