Избрани Новини

Прекратиха предсрочно мандата на кмета на Полена Венцислав Валеов

Общинската избирателна комисия в Симитли прекрати предсрочно пълномощията на кмета на село Полена Венцислав Валеов. Решението е по постъпило искане от Валеов за освобождаване от длъжност. В молбата си той е изложил лични мотиви.

Членовете на ОИК са уважили молбата на Валеов и с решение са прекратени предсрочно пълномощията му. Решението на ОИК ще бъде изпратено в Централната избирателна комисия, която трябва да предложи провеждането на частични избори за кмет на село Полена. Датата на извънредния вот ще бъде определена с указа на Президента. По всяка вероятност частични избори в селото ще има през месец юли.

До произвеждането на нов избор селото ще се управлява от временно изпълняващ длъжността кмет на кметство. Съгласно законовите разпоредби временният управник ще бъде избран от Общинския съвет в Симитли по предложение на кмета на общината Апостол Апостолов.

Общинският съвет в Симитли ще заседава на 27-и май, като в дневния ред е включен и избор на временно изпълняващ длъжността кмет на село Полена.

Венцислав Валеов управляваше село Полена от ноември 2007 година до настоящия момент. Той бе втори мандат кмет.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов