Избрани Новини

Как да си направим обувки с...комикс?

Mожете да използвате същата идея и със списания, вестници, страници от книжки с картинки, страници от атласи, нотни листове...

И каквото друго се сетите от хартия. От вас зависи и дали ще решите да облепите цялата обувка, или само част от нея, например платформата. Гарантирано е - всички ще забелязват акцента в тоалета ви!

1. Вземете един или няколко броя от комикс, който харесвате. Разлистете страниците, за да получите вдъхновение. От вас зависи дали ще търсите определени цветове, или по-скоро конкретни думи и картинки.

2. Изрежете множество малки парченца. Ако държите на по-голяма картинка, най-добре разделете и нея на части, за да не се получават бабунки, когато я залепяте.

3. С помощта на четка с мек косъм нанесете лепило върху участък от обувката. Можете да си потърсите специално лепило за декупаж, но имайте предвид, че Ц-200 ще ви излезе много по-икономично и също ще ви свърши чудесна работа.

4. Започнете да поставяте парченцата комикс върху намазаната с лепило повърхност. Залепяйте първо единия край на парчетата и след това внимателно опъвайте върху лепилото останалата част. Старайте се да застъпвате отделните елементи, за да не се подава под тях платът на обувката.

Ако хартията, която използвате, не е съвсем тънка, най-добре навлажнявайте гърба ѝ съвсем леко с гъба, мажете и него с лепило, и чак тогава го поставяйте върху обувката.

5. След като залепите парче комикс, минете с четката с лепилото и отгоре, за да се закрепи съвсем здраво на мястото си.

6. Използвайте клечки за уши и/или за зъби, за да мажете с лепило и да подпъхвате хартията под шевовете на обувката.

7. Облепете по този начин целите обувки, след което ги намажете с последен слой лепило и ги оставете да съхнат цяла нощ.

Източник:jenite.bg



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов