Избрани Новини

Общински съветник и шеф по чистотата търгуват с гласове в Сандански

Сигнал за купуване на гласове в Сандански

Имената на общински съветник и на местния шеф по чистотата бяха замесени в скандал за търговия с гласове. Сигналът в полицията подава местен жител. Георги Петров твърди, че общинарят Аспарух Костадинов, наричан Пухи, му дал пари, за да си плати тока срещу обещание да гласува за определена партия, съобщи bTV.

На следващия ден обаче, след като го видели в офиса на конкурентна партия, Костадинов и шефът по чистотата Юлиян Виячев го заплашили с бой. Петров взел 150 лева срещу обещанието да даде своето ЕГН, както и тези на родителите си. Не мислел обаче наистина да гласува за партията, за която настояли Костадинов и Виячев.

Ден по- късно мъжът бил заплашен по телефона, след като бил забелязан в партиен офис на друга партия и пуснал жалба в полицията. Оказва се, че Петров не е единственият “подпомогнат”.

„От няколко дена може да се качите по извън регулацията вече нашите хора казват, че си имат купчинка до купчинка кара баластри”, казва Тони Ангелов, ромски лидер.

Почти пред всяка къща в ромската махала има купчина с баластра. Според местните, Костадинов отпуска баластрата, шефът по чистотата Юлиян Виячев с прякор Маслинката я товари в камиони, а трети човек я разпределя между желаещите от съседни села.

„Това се прави за благодарност – който обича, ще гласува, не е насилствено, не е принудително. Това си е свободен избор”, посочва Данаил Барямов.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)