Избрани Новини

Трябва да се опълчим на хората, които заграбиха националното богатство на българите

Това заяви лидерът на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов

„Това, което се случва в Бобов дол не се случва само сега. Никой досега нямаше смелостта да излезе и да го покаже това нещо - корпоративния вот. Вот, който граничи с принудата. Да те заплашват, че може семейството ти да излезе на улицата, да останеш без храна, без подслон, ако не гласуваш за определена партия. Интересно е защо не се показва тази определена партия по репортажите, които се дават". Това заяви на пресконференция в Кюстендил народният представител от ГЕРБ Кирил Калфин. Заедно с общинският ръководител на ПП ГЕРБ-Дупница, двамата представиха декларация от името на общинските съветници на ГЕРБ в Дупница. В декларацията се иска оставката на председателя на ОбС Владимир Владимиров, заради контролирания вот в ТЕЦ "Бобов дол" и мини "Бобов дол". В нея се посочват скандалните разкрития, че се оказва натиск върху работниците в ТЕЦ-а и мините, и че безпрецедентният натиск е насочен в полза на БСП. „Знаем какви са топлите връзки между нашите опоненти управляващи и ПП ЛИДЕР и че при откриването на кампанията на БСП в Кюстендил присъстваше лидерът на ПП ЛИДЕР. Това, което се случва в ОбС-Дупница, че председателят е избран с подкрепата на БСП, това, което се случва в Бобов дол - зам.-председателят на ОбС е подкрепен от БСП и това, което се вижда от репортажа. Това е едно безобразие, не може да се говори за държава в ЕС, която си позволява подобно кощунство. Не може в 21 век, в един град Бобов дол да се прилагат правила, които важат във феодализма. На хората трябва да им се даде възможност свободно да гласуват. Да разберат, че не са крепостни селяни, а са свободни граждани, живеещи в свободна европейска държава. Възмутен съм от това нещо и не знам кой не е възмутен от това, което се прави. Категорично заявявам, че това не е ПП ГЕРБ. В самите послания става ясно, че това е партия от управляващата коалиция", коментира Кирил Калфин. Той допълни, че хората в България са разбрали след репортажа на Нова телевизия какво трябва да направят на 25 май, за да не се случват повече подобни неща.

„Докога всички ще се правим, че не виждаме какво се случва? Няколко вече поредни избори в Кюстендилска област много ясно се отчита този контролиран вот, който се случва и главно по линия на ТЕЦ "Бобов дол" и мини "Бобов дол". Няма граждани на тази област, който да не знае, че там се гласува под строй, че там се гласува като всеки един служител предоставя списък на свои роднини и близки, с ЕГН-а и имена", заяви лидерът на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов. Той попита докога ще се продължава с такава нагла арогантност, която една политическа опонентка насади в цяла България и се опитват с нея да управляват и политическата система. „В деня за размисъл на парламентарните избори всички национални телевизии в един глас твърдяха, че някъде има бюлетини, отпечатани за ГЕРБ. Три дни преди Европейските избори никоя електронна или печатна медия не иска да разбере кой е манипулаторът и в чия полза манипулира", каза още Ивайло Константинов.

„На края на една кампания, която опонентите ни направиха всичко възможно да омаловажат, за да излязат по-малко хора да гласуват, си вкараха поредния автогол. В пъти по-голям скандал от "Костинбродската афера" бива премълчаван от абсолютно всички медии в държавата, което показа и на гражданите, и на всички трезвомислещи, кои са истинските и стойностни неща. Ясно е , че има натиск, има контролиране на вот", категоричен бе Константинов. Той попита защо контролираният вот е в полза на БСП? „Защото зам.-председателят на ЛИДЕР е бивш член на БСП, защото има икономически зависимости от БСП, защото собственикът на холдинга е продукт на БСП или защото има финансов мотив в цялата тази ситуация", посочи Константинов. „Цяла Дупница говори, че цената на тази подкрепа за няколко десетки милиони левове, които трябва да бъдат простени на Ковачки като дългове. И ние питаме: това така ли е? Питаме: защо по време на Парламентарните избори цял ден бяха занимавани хората с някакви виртуални проблеми? И след изборите бяха излъчени репортажите как в полза на БСП във Видинско се купуват ромски гласове. Питаме: ще има ли платени ромски гласове на тези избори? Разчитаме единствено на факта, че това безпрецедентно по своята същност поведение от страна на нашите основни опоненти, включително и чрез инженерството на нова патерица, ще бъде санкционирано на 25 май за първи път, а след няколко месеца и за пореден, и гражданите ще си върнат държавата", каза още общинският ръководител. Той призова съгражданите си за максимална активност, защото само така могат да се опорочат плановете на сценаристите на настоящето, и опитващите се да дирижират бъдещето в следващите десетилетия на България. „Молбата ми е да се опълчим на тези хора, които заграбиха националното и вече морално богатство на българите", апелира Ивайло Константинов. „Мая Манолова наложи такава арогантност и такъв стил на управление, че едва ли не тази мода ще съществува още поне десетилетия напред. Тази безпрецедентност в поведението й, не знам от кой се уважава и кой я толерира", допълни Константинов.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов