Избрани Новини

Плуването забранено в неохраняеми водни басейни!

Кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев издаде заповед, с която се забранява къпането във всички неохраняеми водни площи- язовири, канали, малки водоеми и други водохранилища на територията на цялата община. Директорите на училища и детски градини, преди приключване на учебната година ще трябва да организират провеждането на разяснителна работа сред учащите се, относно заповедта и мерките за предпазване от удавяне. Кметове на кметства, кметски наместници пък трябва да предприемат мерки за уведомяването на стопаните на водни площи да обезопасят водните площи, находящи се на територията на кметството, стопанисваните от ведомства, организации, фирми или граждани.

Водните площи, които ще се ползват за къпане и плуване трябва да бъдат осигурени с необходимия брой правоспособни водни спасители със заверени лични картони в БЧК- Кюстендил, необходимо оборудване, както и медицинско осигуряване.

Инж.Чимев определи и комисия по организацията и контрола на водноспасителната дейност и обезопасяването на водните площи на територията на Община Дупница, в която влизат представители на РЗИ- Кюстендил, РУП-Дупница, Община Дупница и Спешна помощ. Комисията ще извърши проверка за годността на водните площи за къпане и плуване.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)