Избрани Новини

13 ученици, прославили Разлог, наградени пред стотици съграждани от кмета

На 24 май, празник на славянската писменост и култура инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог поздрави учители и ученици, студенти, творци и дейци на науката и културата, жители и гости на община Разлог.

На празника на словото, просвещението и духовността той награди 13 ученици, участници в национални състезания и олимпиади. Дванадесетокласничката Мария Марчева първа получи награда и грамота за своето участие в световното първенство по таекуондо. Цветелина Атанасова бе отличена за творческо писане на английски език. Мария Крънчева от 9 клас бе наградена за 2-то й място в областен кръг на олимпиада по химия и опазване на околната среда. За участие в олимпиадата по биология грамота и подаръци получи Симона Прешелкова от 7-ми клас. Шестокласникът Георги Тренчев завоювал златен медал на областно състезание по английски език също получи грамота и подаръци.

Димитрина Чукова, представила се отлично на национално състезание за най-добър млад сервитьор, Петър Сагрев с първо място в национално състезание „Млад фермер” по животновъдство, Георги Ковачев с първо място по растениевъдство и Демал Кемал с първо място по майсторско управление на трактор бяха уважени с грамоти и подаръци.

Инж. Герчев награди за отлични успехи в олимпиади Анна – Мария Бележкова, Катерина Будина и Величка Будина. Кметът на Община Разлог стина ръката и на Калоян Джупанов за неговото представяне в национална олимпиада по история и цивилизация. Награди получиха и волейболните отбори юноши старша и младша възраст към ПГ по ТХТ „Никола Стойчев” – Разлог. Днешният празник започна с шествие на ученици и учители от всички училища на територията на Разлог под звуците н на духова музика. Всяка година Разлог плете венци и слави първоапостолите - Кирил и Методий, и хилядите знайни и незнайни духовни стожери на нацията.

Поклон пред онези, които пазят огъня на духовността на Разлог – от древността към вечността!



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов