Избрани Новини

Детски панаир събира над 40 арт ателиета в центъра

Над 40 арт ателиета ще се проведат в центъра на Благоевград в рамките на Детски панаир през уикенда на 24 и 25 май

Събитието се провежда за първи път в града по повод празника на Благоевград. Цялата програма е с вход свободен благодарение на Фондация Америка за България и подкрепата на Община Благоевград. Десетки работилници ще бъдат проведени в рамките на събота и неделя между 10:00 ч. и 18:00 ч. на площад „Македония”, както и в сградите на РИМ -Благоевград и Младежкия дом в града.

Детски панаир ще организира в Благоевград най-атрактивните ателиета и игри. За децата с афинитет към изкуството фестивалът ще предложи множество от арт ателиета, между които работилници за пясъчни рисунки, маски, бижута и стенопис. Организаторите са приготвили и атрактивна програма за Детската архитектурна работилница, а с математиката и науката децата ще бъдат запознати от интересните ателиета, например Цирк на науката. С географията малчуганите ще могат да се запознаят по един забавен начин чрез увлекателни игри с огромния глобус – запазена марка на Детски панаир.

В програмата са включени и редица спортни активности – танци, йога, шах. Ще бъде показана и истинска пожарна кола, на която малчуганите ще могат да се качат и да усетят вълнението, като влязат в ролята на истински пожарникари.



Топ Новини

Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)