Избрани Новини

15-метрово българско знаме се развя в Симитлийско

Националният ни трибагреник се вее на 12-метров пилон в местността „Градище” в полите на Малешевска планина

Българското знаме се вижда от Крупник, даже и от съседните села Полена и Черниче. В навечерието на 24-ти май, инициаторите за това да се развее голямо знаме над селото, заедно с кметовете на Крупник и Симитли направиха ритуално издигане на българския трибагреник.

Мястото е избрано не случайно. В местността „Градище” над селото има останки- белези за живот на това място още от римско време. Там археолози все още имат работа по изучаване на античната крепост. „Там има много история и такова място, пропито с история, решихме, че е най-подходящото да издигнем българското знаме. Освен това местността е на хълм над селото и знамето се вижда отвсякъде”, казва кметът на Крупник Григор Дуев, информират от пресцентъра на Симитли.

Идеята на местните не е от скоро. Още миналата година, за националния празник, инициативни от Крупник са побили пилон, кметът осигурил и знаме. Но пилонът не бил достатъчно висок, нито пък знамето достатъчно голямо. И тази година за 24-ти май направиха корекциите. Националният флаг е 15 кв. м., по 5 квадрата за бялото, зеленото, червеното.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов