Избрани Новини

Бой за месо и колбаси между миньорите от Бобов дол

В деня, в който докарват месо, десетки работниците от мини „Бобов дол” застават на опашка от рано сутринта, разказва репортаж на „Здравей, България”

Някои висят от 4:00 часа за кило месо. Понякога чакат цял ден, а доставка няма.

В ден, в който магазинът трябва да получи месо, се оказва, че стоката закъснява, а когато най-накрая пристига – месо няма, има само кюфтета и кебапчета.

Мълвата за дългоочакваната доставка бързо се разнася. Истинска война избухва на опашката за няколко пакетчета кайма. После разправията продължава за килограм кренвирши. И накрая – който взел, взел!

Миньорите обаче нямат избор, защото купоните им важат само в магазина на работодателя.

Случаят в Бобов дол коментира вицепрезидентът на КТ „Подкрепа” Димитър Манолов. По думите му в случая става въпрос за нарушение. Въпреки че работодателят е регистриран като оператор на ваучери, съгласно правилата той трябва да има договори с различни магазини, а не със собствения си.

„В случая има една незаконна логика, че тези ваучери ще се пласират само в магазините на работодателя”, посочи Манолов.

Синдикалният лидер коментира и оказания предизборен натиск върху работниците да гласуват за определена политическа сила. След като за опита за контролиран вот съобщи Нова ТВ, структурата на „Подкрепа” събра подписка, с която отхвърля обвиненията. Манолов беше категоричен, че подобни случаи на европейските избори е имало на много места в страната.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов