Избрани Новини

Чимев подписа анекс за 6 400 000 лева за социални жилища

Комисията за защита на конкуренцията излезе вчера с решение във връзка с обжалването на процедурата по избор на изпълнител на социалните жилища в Дупница. Жалбата бе от “Обединение Нова Дупница”, които бяха отстранени от комисията след отваряне на техническите задания. Дупница е една от 4-те общини в България, където ще стартира този пилотен проект. При стартирането му, се оказа, че сумата, която осигурява Министерство на регионалното развитие за изпълнението не е достатъчна.

Последваха серия от разговори на кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев с министерството и в крайна сметка бяха отпуснати още пари, които да покрият всички дейности. Чимев подписа анекс с Министерството на регионалното развитие на 16-и декември миналата година за сумата от близо 6,4 млн. лева, като от тази сума 5 млн. лева са за строителни дейности, а останалите 1,4 млн, лева са предвидени за изграждане на инфраструктура в района.

Ще бъдат изградени 150 жилища в района на бившите казарми. “Удовлетворен съм от решението, защото този проект решава много сериозен проблем не на един или двама, а на 150 семейства и домакинства. Ще има процедура по избор на тези, които ще бъдат настанени в тях. Това ще бъдат хора в неравностойно положение, социално слаби и представители на малцинствени групи. Погрешно е да мисли някой, че в тях ще бъдат настанени само и единствено роми. Разбира се, че няма такова нещо”, коментира кмета на Община Дупница инж. Методи Чимев.

Решението на КЗК подлежи на обжалване пред ВАС в 14-дневен срок.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов