Избрани Новини

Ученици рисуваха бедствия в конкурс "С очите си видях"

Три деца от Кюстендил продължават участието си в конкурса „С очите си видях бедата” на национално ниво - Стиван Венков и Александър Станчев от ОУ ”Ильо Войвода” и Маргарита Петрова от ПМГ “Емануил Иванов”.

Рисунките, изпратени за участие в конкурса, бяха класирани от жури, председателствано от директора на Художествената галерия “Владимир Димитров–Майстора” Валентин Господинов.

Конкурсът се организира от ГД “Пожарна безопасност и защита на населението” с партньорството на МОН и Националния дворец на децата, част е от  учебното съдържание в училище  за придобиване на знания и умения за действия при бедствия, пожари, аварии и катастрофи, оказване на първа помощ на пострадали и самозащита.

Като утвърдена национална изява за подрастващите конкурсът присъства традиционно в  Националния календар за извънучилищните дейности на образователното министерство.

Националният конкурс за детска рисунка “С очите си видях бедата”  и тази година през септември ще приключи с изложба в столицата на най-добрите рисунки и, разбира се, с награди.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов