Избрани Новини

Надзиратели от Западна България на протест, не искат промяна в работното си време

Протестна подписка, заради необоснована заповед на Министерството на правосъдието, касаеща промяна на работното време на надзирателите, тече в затворите и следствените арести в страната. С новата заповед правосъдното министерство иска да промени 24 часовите дежурства на надзирателите с 12 и 8 часови смени. Недоволството сред служителите идва от факта, че голяма част от тях живеят в различни от мястото в което работят населени места. От друга страна опасенията сред надзирателите са свързани с невъзможност при такъв режим на работа да се откъснат от разрушителната за всеки среда в местата за лишаване от свобода.

Има огромна енергия за промяна сред служителите и по тази причина събирането на подписката върви изключително бързо. Още в самото начало са събрани подписи, които представляват 100% от гласовете на служителите от надзорно-охранителния състав в градовете в които тече подписката.

Сред локациите в които се наблюдава значителен ръст на подписите са: Затвора и арестите в София, затвора в Бобов дол, арестите в Сливница, Перник, Кюстендил, Дупница, Разлог, Благоевград.

В същото време служителите на бобовдолския затвор са недоволни, че имат да получават суми за положен извънреден труд по спечелени съдебни спорове срещу ГД"Изпълнение на наказанията".

Инициираната от Синдиката на служителите в затворите подписка към момента е подкрепена от болшинството надзиратели. Надзирателите са в протестна готовност от 22 май и са готови на по-крайни действия. На 31 май подписката официално ще бъде внесена в Министерството на правосъдието.



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов