Избрани Новини

Спешно съвещание в Областна администрация!Обсъждат съкращенията в "Пиринска мура"

Мисия

29-05-2014, 17:35

Снимка:

Областна администрация

Автор:

BlagoevgradUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Уволняват наред в "Пиринска мура"

Работниците от "Пиринска мура" все още очакват заплати

На спешна среща в Областната управа днес се събраха областния управител Муса Палев, заместникът му Костадин Дурчов, председателят на РС на КНСБ Емануил Манолов, ръководителките на регионалните дирекции на Инспекция по труда и Службата по заетостта Юлия Янчева и Станислава Поповска, във връзка с предстоящото масово уволнение на работници и служители на завода за столове на „Пиринска мура” АД в гр.Банско.

Ръководството на предприятието възнамерява да уволни до края на м.юни 104 работници и служители поради намаляване обема на работа. Като причини за това решение се посочват публичните протестни действия на работниците през м.февруари 2014 г., вследствие на които бизнес партньорите на „Пиринска мура” АД – клиенти и доставчици, са изгубили доверие към бъдеща съвместна дейност. Освен това, спирането на производствения цикъл е довел до отказ на поръчки и пренасочването им към производители на сродни изделия, се сочи в аргументите на работодателя.

За да обсъдят сложната ситуация и да набележат възможните мерки за решаване на проблемите, областният управител Муса Палев свиква на среща в Банско представителите на регионалните структури на КНСБ, Инспекция по труда, РСЗ, НОИ, кмета на община Банско и ръководството на „Пиринска мура”



Топ Новини

Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов